Han er blitt en av den nye musikkøkonomiens største stjerner, og i desember i år rundet Kyrre Gørvell-Dahll (25), bedre kjent under artistnavnet Kygo, én milliard strømmer på Spotify.

Det ga også uttelling på bankkontoen.

Gørvell-Dahlls heleide selskap Kygo AS hadde ifjor driftsinntekter på 16 millioner kroner, opp fra 240.000 kroner året før, ifølge selskapets årsregnskaper.

Driftsresultatet og resultatet før skatt endte på henholdsvis 12,3 og 13,4 millioner kroner.

- Godt fornøyd

– Helt kort synes vi at det har vært et godt år. På den typen karriere som Kygo har tar det en stund før man begynner å se positive ting på bunnlinjen, og vi er godt fornøyd med 2015-året til Kygo, sier assisterende manager og styremedlem i Kygo AS, Jan Magnus Bjordal.

Han forteller at inntektene  i dette regnskapet hovedsakelig kommer fra musikkstrømming og inntekter fra rettigheter.

- Kygo slo igjennom med Firestone i slutten av 2014. Er det de første Tono-avregningene fra den som gjør seg gjeldende her?

- Det er korrekt, sier Bjordal.

- Kommer 2016 til å bli enda bedre?

- Det kan se slik ut. Fokuset vårt er på hans videre karriere, som vi skal utvikle videre, og prøve å etablere han som en global artist. Vi gleder oss over karrieren hans, sier Bjordal.

Les også (DN+): Skal bli global merkevare dnPlus

Gjennombrudd i 2014

Kygo hadde sitt store gjennombrudd i 2014, men da beregningene for utbetalinger i platebransjen er tidkrevende, vises de første økonomiske resultatene av karrieren først i regnskapene for 2015.

Les DN Magasinets store reportasje om Kygos gjennombrudd fra 2014.

Singler og remixer i sjangeren tropical house har vært Kygos oppskrift, samt en gjennomgående moderne måte å distribuere og markedsføre musikk på.

Da hans første store singel, «Firestone», ble sluppet i desember 2014, ble den den mest delte låten på sosiale medier i USA.

Han ble også den artisten som raskest nådde én milliarder avspillinger (strømmer) på Spotify, i desember ifjor.

– Det er ikke mange nordmenn i musikklivet i dag som har hatt større internasjonalt momentum enn Kyrre Gørvell-Dahll det siste året, har DNs musikkanmelder Audun Vinger tidligere skrevet.

Blandet albummottagelse

Først 13. mai i år ga Kygo ut sitt første album, «Cloud Nine». Det fikk blandede mottagelser, med terningskast to og tre i henholdsvis Aftenposten og VG.

DNs musikkanmelder Audun Vinger var hakket mer positivt:

– Jeg har blitt en anelse mer positivt innstilt til Kygos musikk for hver låt som er kommet, om de er aldri så liktlydende, for det ble mer og mer tydelig at musikken hans var noe helt annet enn en litt soft utgave av den dekadent dunkende EDM-musikken og -kulturen som har veltet over vesten noen år (men som øyensynlig er på vei vekk nå). Det er melodisk musikk med en minimalistisk, elektronisk beat, skrev Vinger.

Lese hele anmeldelsen her: Generasjon perfekt

 

LES OGSÅ OM:

"Alle" vil ha butikkjobb: 65.352 søkere til 1347 jobber dnPlus (+)

Beskyldes for grove kontraktsbrudd: Statoil anklages for «landeveisrøveri» dnPlus   (+)

Sivilingeniør har søkt 100 jobber uten napp: Fra lesesal til jobbtrøbbel dnPlus (+)

Svenskenes prisforventninger til boligmarkedet stuper: Nervøst boligmarked i Sverige dnPlus (+)

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.