For tre måneder siden ble det i etterkant av en eiendomsoverdragelse hos ett av de fem Aktiv-kontorene i Bergen avdekket at en eiendomsrådgiver hadde opptrådt "svikaktig" overfor arbeidsgiver, selger og kjøper.

Det fremkom at eiendomsrådgiveren har konstruert et bud for å få i gang en budrunde som fikk inn en annen interessent som kjøpte eiendommen.

Måtte slutte på dagen
Daglig leder Vibeke Haugsdal opplyser at Aktiv umiddelbart varslet Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Kredittilsynet da mistanken oppstod.

- Den ansatte måtte slutte i jobben på dagen, sier Haugsdal. Eiendomsrådgiveren innrømmet da forholdet og sa selv opp sin stilling.

- Vi innkalte kjøper til et møte og informerte om utfallet av den ekstraordinære gjennomgangen. Aktiv har strukket seg langt for å finne en akseptabel løsning, og vi har kommet frem til en god løsning, slik at alle parter er holdt skadesløse, forteller Vibeke Haugsdal.

I en pressemelding heter det at selger har fått en pris som er høyere enn markedet egentlig ville betale.

- Rystet og dypt sjokkert
Forholdet har hos meglerselskapet vært håndtert som en intern personalsak mens de interne undersøkelsene har pågått. Saken er nå avsluttet, og i samråd med juridisk avdeling hos NEF ble det besluttet ikke å politianmelde den ansatte.

- Vi er rystet og dypt sjokkert over at dette kunne finne sted. Dette er en særdeles grov personalsak, men det er umulig å gardere seg 100 prosent mot utro tjenere, sier Vibeke Haugsdal.

Hun sier at hun ikke har grunn til å mistenke uregelmessigheter i andre saker knyttet til den aktuelle megleren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.