Cox ble angrepet i nærheten av et bibliotek der hun hadde deltatt på en tilstelning, og hun ble etterlatt blødende på fortauet, melder Sky News. Ifølge enkelte meldinger ble hun også knivstukket av angriperen.

BBC melder at en 52 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med angrepet, men det er ikke kjent hvem vedkommende er.

EU-tilhenger

Cox var kjent som tilhenger av fortsatt britisk EU-medlemskap og angriperen skal ifølge enkelte øyenvitner ha ropt «Storbritannia først». Motivet bak angrepet er imidlertid ikke kjent.

 

En mann i 40-50-årene, som skal ha forsøkt å uskadeliggjøre angriperen, ble lettere såret i angrepet. Mannen skal ha jobbet i et renseri i nærheten og basketaket mellom de to pågikk angivelig i over 15 minutter.

Sjokkerte reaksjoner

Tobarnsmoren Cox, som tidligere arbeidet for hjelpeorganisasjonen Oxfam, ble valgt inn i Underhuset for Labour i 2015. Hun var gift med Brandan Cox, som var spesialrådgiver for tidligere statsminister Gordon Brown.

Før det ble kjent at Cox' liv ikke sto til å redde skrev statsminister David Cameron en Twitter-melding der han uttrykk for stor bekymring over meldingene om attentatet på Cox.

– Våre tanker og bønner går til Jo og hennes familie, skrev Cameron.

Labour-leder Jeremy Corbyn kaller meldingen om angrepet på Cox «forferdelig».

– Jeg er helt i sjokk over nyheten om angrepet på Jo Cox. Hele partiet tenker nå på henne og familien, skrev han på Twitter.

Hjemmelaget våpen

56 år gamle Hithem Ben Abdallah befant seg på en kafé tett ved stedet der angrepet på Cox fant sted og ble øyenvitne til dramaet.

– Det var en modig mann der, og en annen mann med hvit baseballcaps som han forsøkte å få kontroll på. Mannen med baseballcapsen trakk plutselig fram et våpen fra bagen sin, forteller han til BBC.

– Mannen med våpenet gikk noen steg bakover og avfyrte det. Deretter avfyrte han nok et skudd ned mot fortauet, forteller han, og beskriver våpenet som tilsynelatende hjemmelagd.

Cox skal allerede ha ligget såret på fortauet da hun ble skutt av angriperen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.