John Inge Valand (t.h.) med sin forsvarer Haakon Borgen. Foto:
John Inge Valand (t.h.) med sin forsvarer Haakon Borgen. Foto: (Foto: Sigbjørn Sandsmark)
Advokat Haakon Borgen krevde i Oslo Tingrett tirsdag ettermiddag at tre lydbåndopptak av hans klient Valand, og båtmegler Erik Øye, ikke kan tillates som bevis i retten.

-Min klient har nektet å forklare seg. Dette ville være en bakvei, en omgåelse av dette, sa Borgen om et eventuelt bruk av opptakene.

Borgen mener det er feil å benytte et opptak som bevis, der Valand " er blitt forledet til å forklare seg". Opptakene som tidligere delvis er blitt gjengitt i Dagens Næringsliv, viser at Valand spurte om han ble tatt opp på bånd, og fikk avkreftet dette av Erik Øye.

-Det er ting som tyder på at Erik Øye har hatt hjelp til å gjøre opptakene, og at andre delvis har hatt regien, sier Borgen.

Kritikkverdig
Valands forsvarer mener fremgangsmåten for anskaffelsen av opptakene er kritikkverdig, derfor bør de ikke benyttes.

Han viser til tidligere dom i Høyesterett for å bygge opp under dette synspunktet.

Får Borgen gjennomslag for dette, blir saken enda vanskeligere å føre for aktor, Susie Bergstrand.

Ikke journalister

Fra venstre: advokat Bengt Nilsson, Claes Pallin, advokatene John Christian Elden og Arild Holden. Foto:
Fra venstre: advokat Bengt Nilsson, Claes Pallin, advokatene John Christian Elden og Arild Holden. Foto: (Foto: Ida von Hanno Bast)
Også advokat John Christian Elden, Claes Pallins forsvarer, forsøker å stikke kjepper i hjulene til aktor.

På vegne av Pallin og Erik Øyes advokat krever han i retten at de tre journalistene i DN som skrev om båtsertifikatsaken første gang for fire år siden, ikke får møte som vitner i retten.

Også Elden viser til tidligere rettspraksis for å begrunne dette.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.