Fiskeridirektoratet vil fraråde den foreslåtte ordningen med økning på fem prosent tillatt biomasse i oppdrett, ble det opplyst i en melding onsdag.

Tidligere i år sendte Nærings- og fiskeridepartementet ut et forslag på høring om å øke den tillatte biomassen i oppdrett med fem prosent pr tillatelse.

«Fiskeridirektoratet vil primært fraråde å iverksette den foreslåtte ordningen fordi den ikke synes bærekraftig med hensyn til lusesituasjonen», heter det i høringsvaret.

Videre finner Fiskeridirektoratet det problematisk at forslaget legger til rette for en relativt komplisert og potensielt kostbar prosess når det er uklart om formålet vil oppnås samtidig som det utredes en langsiktig strategi for vekst i næringen. Den forrige tildelingsrunden ennå ikke

fullført, og effekten av denne er dermed usikker.

«Vi anbefaler å avvente evaluering av 2013-tildelingsrunden inkludert effektene av de grønne tillatelsene», heter det.

Fiskeridirektoratet kan ikke se at etableringen av nok en særordning innen akvakulturforvaltningen verken vil føre til forenkling eller forbedring.

«Vi vil derfor anbefale å se hen til arbeidet med stortingsmeldingen og en mer langsiktig tidshorisont fremfor å legge til enda en særløsning som skal håndteres utenom eller i tillegg til det generelle regelverket. Langsiktige, enkle og forutsigbare kriterier for vekst vil være langt mer hensiktsmessig enn flere mindre, ulike og stadig nye løsninger som krever mye ressurser å følge opp både for næringsutøver og offentlig forvaltning», heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.