Det har vært en nedgang i lakseproduksjonen i Norge på nærmere ni prosent eller om lag 45.000 tonn første halvår i år sammenlignet med fjoråret. Også i juli var produksjonen rundt 5.000 tonn lavere enn i juli 2015.

Det fremgår av tall fra Sjømat Norges Produksjonsforum. Leder Edmund Broback peker på at en svakere produksjon sammen med lavere snittvekt på slaktefisken, har gitt utslakting av flere individer hittil i år enn forventet. Mengden fisk som nå står i sjøen for slakt resten av året og første halvår 2017 er dermed redusert til tilnærmet samme nivå som i 2015.

-Forutsatt samme tilvekst- og slaktemønster resten av året som i 2015, vil slakteuttaket for 2016 bli redusert med over fem prosent i forhold 2015. Ved inngangen av året hadde vår prognose en reduksjon på tre prosent, sier Broback i pressmeldingen fra Sjømat Norge onsdag.

Produksjonsforumet melder at til tross for at sjøtemperaturene har vært noe høyere hittil i år, gjenspeiles dette verken i fôrforbruket eller i tilveksten til fisken, opplyses det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.