DNB Markets oppjusterer sine anslag for lakseprisene fremover. For 2016 heves anslaget fra 50,2 til 56 kroner kiloet og for 2017 fra 50,9 til 55 kroner pr kilo.

Det skriver meglerhuset i en rapport onsdag.

Oppjusteringen er basert på en "åpenbart solid utvikling i etterspørselen, og begrensede utsikter for at denne veksten vil kunne bli møtt av en tilsvarende vekst i tilbudet".

Høyere prisanslag medfører at estimatene for resultat pr aksje på oppdrettselskapene for 2016 og 2017 heves med henholdsvis 20 og 11,9 prosent.

DNB Markets har kjøpsanbefaling på Marine Harvest, Lerøy Seafood og Grieg Seafood. For førstnevnte heves kursmålet fra 150 til 165 kroner aksjen. I Lerøy Seafood tas kursmålet opp fra 460 til 500 kroner pr aksje, mens kursmålet for Grieg Seafood oppjusteres fra 55 til 65 kroner aksjen.

Les også: Hvordan skal Lerøy tjene på Havfisk? dnPlus (DN+)

Oppdrettsgründer Gustav Witzøe: – Du verden, vi har mye å gå på dnPlus   (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.