Lakseprisene kommer markert ned fra nivået forrige fredag. Særlig restfisk har falt i pris, melder IntraFish fredag.

IntraFish har rundt klokken 13 snakket med en rekke aktører i markedet for fersk laks. Gjennomgangstonen er at prisene er markert ned, men aktørene er avventende, og få har gjennomført noen særlig handler.

- Jeg kan få kjøpt ned mot 34 kroner kiloen her i Nord-Norge, men jeg ønsker ikke å gjøre det. Fisk som slaktes i dag, og ikke ble solgt i forrige uke, får vi helt ned mot 30 kroner kiloen, sier en eksportør i Nord-Norge til IntraFish.

Han melder om «stort sett» flate priser på alle vektklasser over tre kilo.

Priser ned mot 33 kroner kiloen

Forrige fredag meldte IntraFish om priser på rundt 42 kroner kiloen, mens TDN Finans torsdag meldte om priser for neste uke ned mot 38-39 kroner kiloen.

En oppdretter i Midt-Norge har solgt tre til seks kilo for priser mellom 35 og 38 kroner.

- Prisene spriker en god del, avhengig av hvilken ukedag og destinasjon det er. Restfisken har vært veldig vanskelig å få solgt, sier han.

En utenlandsk innkjøper har kjøpt restfisk for 33-35 kroner kiloen i dag.

En eksportør på Vestlandet tror prisene neste uke havner på 37 kroner kiloen.

- Selv har jeg bare kjøpt restfisk i dag. Jeg betalte 35 kroner kiloen for tre til seks kilo, men har hørt om lavere priser for mindre fisk, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Tror ikke oljeprisen har nådd bunnen

Jøss, fortsatt liv i Norske Skog

– Noen håper kanskje på endring i Saudi-Arabias strategi