Det skjer etter lengre tids uenighet mellom Norske Sjømatbedrifters Landsforenings (NSL) og Havforskningsinstituttets (HI), skriver Bergens Tidende.

Advokaten til NSL sendte en bekymringsmelding til fiskeriministeren 2. mars i år. Meldingen fra advokat Lars Alsaker stiller en rekke spørsmål om instituttets forskning på villaks i Guddalselva og Etneelva i Hordaland.

I etterkant av dette gikk den nye havforskningsdirektør Sissel Rogne ut og kalte det hele for skittkasting. Hun mener dette ikke er noe nytt fra NSL og noe de har holdt på med i flere år.

Frode Reppe, fagsjef for kommunikasjon i NSL, en organisasjon for små og mellomstore oppdrettere, gikk senere ut og avviste at det var skittkasting og pekte på at det måtte være lov for lekfolk å stille spørsmål om forskningen.

Nå har departementet sett seg lei på kranglingen og innkalt begge parter til et møte i Oslo. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.