Spesialinspektør og veterinær Aud Skrudland i Mattilsynet sier til Adresseavisen at hun ikke kjenner til en større enkelthendelse av massedød av laks enn denne, som fant sted i november i fjor.

– Dette er et veldig stort og alvorlig tilfelle av massedød. Hendelsen viser hvor stor risikoen er ved behandling av lakselus, sier hun.

Mattilsynet har foreløpig ikke konkludert med hva som var årsaken til at så store mengder laks døde. Ifølge oppdrettsselskapet Salmars egen rapport om hendelsen skyldtes den trolig at fisken ble overeksponert for hydrogenperoksid.

– Det er sterkt beklagelig at en slik hendelse oppstår. Fisken hadde god helsestatus, og avlusingen ble gjennomført med godt trent personell og overvåket av fiskehelsetjeneste, sier daglig leder Roger Bekken i Salmar.

De 126.255 laksene utgjorde over 300 tonn.

Les også:
– Det er kort og godt et eventyr


Denne skal redde laksenæringen dnPlus (DN+)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene på DN Investor