Russlands fiskeriminister sier landet har tilstrekkelige forsyninger innenriks av sjømat, og fremhever laks som et nøkkelprodukt.

Det skriver Intrafish.

Leder for Rosrybolovstvo, Russlands fiskeridepartement, uttalte torsdag at landet ikke trenger å importere utenlandsk fisk.

Ministeren opplyser at regjeringen allerede har startet en politikk for å redusere import og øke Russlands egenproduksjon.

Vil erstatte selv

Viselandbruksminister Ilya Shestakov i den russiske føderasjonen kom med kommentarene på en pressekonferanse i Petropavlovsk-Kamchatsky før nyheten om at sjømat ville være på importforbudslisten.

- Vi har eksportert mye mer fisk enn vi har importert. Det er ingen tvil om at vi vil være i stand til å erstatte importert fisk med vår egen, sa Shestakov, ifølge Intrafish.

Shestakov skal ha påpekt at mens innenlandske fiskeleveranser kan bli litt dyrere som et resultat, vil de høyere kostnadene bli motvirket av høyere kvalitet.

Egen fisk best

- Villfisk fra Russland er mye bedre og mer smakfull enn oppdrettsfisk produsert i utlandet, som oftest er å finne i de russiske butikkene, sa han, ifølge Intrafish.

Shestakov sa videre at full åpning av det russiske markedet for innenlands fiskeprodukter har en positiv innvirkning, ikke bare på forbrukerne, men også på russiske fiskere.

«Ifølge nasjonal russisk statistikk falt sjømateksporten i første halvdel av 2014 med 10,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor til 955.100 tonn. Russiske sjømatimport fra januar til juni steg litt - bare en prosent - til 440.400 tonn sammenlignet med fjoråret», skriver Intrafish.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.