Grieg Seafood har fått påvist IHN-virus på et anlegg ved Culloden Point, som ligger på fastlandet på vestkysten av Canada. Det opplyses i en melding fredag.

Det er over 300.000 atlantiske laks på lokaliteten, med en gjennomsnittsvekt på rett over 0,5 kilogram. Den totale bokførte verdien av beholdningen er rundt ni millioner kroner.

Lokaliteten er satt i karantene og kanadiske myndigheter er informert. Det blir foretatt videre testing for å bekrefte eller avkrefte forekomsten av IHN-viruset. Den positive testen ble påvist som en del av selskapets rutinemessige overvåkning av fiskehelsen i selskapet.

Ifølge selskapet har det ikke vært unormalt høy dødelighet på lokaliteten. Ved en eventuell bekreftet positiv test, vil videre tiltak bli iverksatt i samarbeid med kanadiske myndigheter.

Lokaliteten har ingen forbindelse med det området hvor det i mai og juli ble påvist IHN på to lokaliteter tilhørende et annet oppdrettsselskap, opplyses det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.