Kriminelle gjenger stjeler LED-lykter fra luksusbiler for blant annet å bruke dem som ekstra lyskilde til dyrking av illegale planter, rapporterer den britiske avisen The Telegraph.

Spesielt utsatt er modeller fra Range Rover og Land Rover, der lyktene ifølge avisen kan demonteres i løpet av mindre enn ett minutt, uten å måtte åpne panseret.

Men det er ikke bare til slik bruk deler fra dyre biler stjeles. Britisk politi advarer mot økt handel med bildeler som dører, panser, speil, hjul og griller.

En pubeier i West Yorkshire fikk skader på omkring 80.000 kroner da tyver stjal lyktene og grillen på hans Range Rover Sport. Han sier til avisen at han vet om minst 40 andre Range Rovere som hadde blitt utsatt for lignenede tyverier. Politiet i området har satt ned en egen gruppe for å få bukt med problemet.

En talsperson for Land Rover sier til avisen at de er klar over de rapporterte tyveriene av frontlyktene på eldre modeller av Range Rover Sport, men at alle Range Rover-modellene møter forsikringsbransjens krav.

Ikke bare lykter
Det er ikke bare Range Rover som har blitt valgt ut som offer for tyver.

Mike D fra Beastie Boys hadde VW-logoen hengende rundt halsen i videoen til gruppens hit
Mike D fra Beastie Boys hadde VW-logoen hengende rundt halsen i videoen til gruppens hit "Fight for your right".

Etter at den amerikanske hip hop-trioen Beastie Boys slo gjennom på midten av 80-tallet, ble det populært å stjele VW-logoen fra folkevogner og bruke dem som halssmykke.

Mercedes-eiere har titt og ofte opplevde at stjernen på toppen av grillen har blitt borte.

Den kjente "Spirit of Ecstasy"-figuren hos Rolls-Royce, er nå slik at den automatisk forsvinner ned under panseret for å hindre at noen tar den med seg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.