Utvalget Traaseth skal lede, har fått i oppdrag å legge frem en langsiktig plan for styrket innovasjon, vekst og økt norskandel for grønnsaker, frukt, bær og andre grøntprodukter. Utvalget skal også vurdere markedsmulighetene og -kanalene for grøntsektoren.

Planen skal legges frem i mars neste år.

«I forbindelse med jordbruksoppgjøret 2019 ble avtalepartene enige om å etablere en særskilt satsing på grøntsektoren med mål om å øke norskandelen, og møte etterspørselen med mest mulig norskprodusert vare. Et av tiltakene var å etablere et rådgivende utvalg bestående av aktørene i verdikjeden, avtalepartene og virkemiddelapparatet», skriver departementet i en pressemelding.

Det er andre nye verv på kort tid for Krohn Traaseth. Forrige uke opplyste hun at hun blir styremedlem i et av EUs innovasjonsråd, som har 100 milliarder kroner i budsjett.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.