Klokken 17 møter landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) pressen sammen med leder Lars Petter Bartnes i Bondelaget og leder Kjersti Hoff i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Det er foreløpig ikke kjent om partene har blitt enige, eller om det er brudd i forhandlingene. Det har vært krevende forhandlinger, og fristen gikk ut ved midnatt natt til 17. mai.

Bøndenes opprinnelige krav hadde en ramme på 1,92 milliarder kroner, mens statens tilbud var på 1 milliard. Kravet vil gi en inntektsvekst på 31.000 kroner per årsverk, mens tilbudet vil gi en inntektsoppgang på omkring 16.400 kroner, ifølge Bondelaget.

I fjor krevde bøndene 1,8 milliarder, mens oppgjøret til slutt landet på 1,1 milliarder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.