Hogan fikk tirsdag besøk av landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) i Brussel. Han ba da Dale om å tegne opp «en klar tidsplan» for inkorporering av EUs økologiregelverk i norsk lovgiving, opplyser EU-kommisjonen.

Økoreglene ble vedtatt for åtte år siden, men er ennå ikke innført i Norge. Grunnen er først og fremst at Norge ønsker et unntak fra forbudet i regelverket mot spaltegulv, som er vanlig i sauefjøs i Norge.

Etter møtet med Dale gjør Hogan det klart at begge parter nå bør trappe opp innsatsen for å finne en løsning.

Et nytt møte skal holdes i Oslo i oktober. Ifølge Hogan bør det være en god anledning til å komme videre med det foreslåtte veikartet for innføring av økoreglene i Norge.

Han oppfordrer til «et høyere ambisjonsnivå» i arbeidet med å finne gjensidig akseptable løsninger.

 

Les også: Westerdals slår tilbake: Går til sak mot Kunnskapsdepartementet

Saudi-Arabia kutter oljeproduksjonen med 500.000 fat

Toasten er tilbake

 

Se DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.