Nationen og Bondebladet har de siste fire årene kåret de mektigste i Landbruks-Norge.

De to siste årene har Forsell, som er Landbruksdepartementets øverste embetsmann og leder statens delegasjon i landbruksoppgjøret, havnet på plassen bak Frp-statsråd Jon Georg Dale.

Men etter at Dale i august ble byttet ut med partifelle Bård Hoksrud, som både er ny i jobben og omtales som faglig svakere enn forgjengeren, har Landbruksdepartementets øverste embetsmann gått helt til topps.

«Ganske imponerende»

«Forsell sitter (...) i posisjon til å påvirke en statsråd som fortsatt kan lite om landbruk», står det blant annet i juryens forklaring.

Hoksrud havner på femteplass, noe juryleder Reidar Almås synes er ganske imponerende, tatt i betraktning statsrådens manglende erfaring.

Johan Johannson på annenplass

Hoksrud må seg se seg slått av sjefen sin, partileder og finansminister Siv Jensen, som havner på tredjeplass. Johan Johannson, som er største eier i Norgesgruppen, får annenplassen i årets kåring. Fjerdeplassen går ikke til en person, men et fenomen: klimaendringen.

«Tørkesommeren 2018 demonstrerte hvilken ødeleggende kraft klimaendringene representerer for norsk matproduksjon», heter det i juryens begrunnelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Da den røde luen ble forbudt
DNs politiske julekalender | Luke 18: Den politiske nisselue.
01:47
Publisert: