Salget og produksjonen gjelder kun for enkelte produkter, som eplesider og mjød, opplyser Helsedirektoratet i en pressemelding.

Den aller første flasken med alkoholholdig sider som selges direkte fra produsent på egen gård, ble kjøpt av landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Statsråden besøkte Egge gård i Lier fredag formiddag i anledning lovendringen.

Det er fortsatt ikke lov å produsere og selge øl, vin eller rusbrus med høyere volumprosent enn 4,7. Fram til lovendringen var det lovlig å selge øl og sider fra gårder med opptil 4,7 prosent.

Produksjonen og salget kan ikke igangsettes før kommunen har innvilget søknad om utvidet salgsbevilling. En utvidet bevilling kan bare gis dersom produksjonen skjer ved salgsstedet og salget utgjør en del av stedets helhetlige karakter og salgstilbud. Det stilles krav om at minst en tredel av varene er egenproduserte, og hver produsent kan maksimalt selge 15.000 liter av denne typen produkter per år.

Helsedirektoratet vil utarbeide merknader til de nye bestemmelsene.

Les også:
Hagen selger Farris Bad
Petroleumssektoren venter noe lysere tider

Apple skal være interessert i Tidal

Norwegian: Behandlingen av USA-tillatelse fortsetter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
- Vi trenger en modig visjon for hele dette landet. Ikke bare for de rike, men for hver og en av oss
Blir hun Storbritannias neste statsminister? Innenriksminister Theresa May har formelt erklært seg som kandidat til å etterfølge David Cameron som leder av De Konservative og statsminister i Storbritannia.
01:04
Publisert: