– Endelig har vi fått kart som viser potensial for dyrking av grønnsaker. Forbrukerne etterspør stadig mer frukt og grønt. Når bonden og forvaltningen skal svare på denne etterspørselen, vil de nye kartene være et godt hjelpemiddel, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Grønnsakskartene , som er bestilt av departementet og aktører i landbruksnæringen, er et resultat av mange års utviklingssamarbeid med Norsk Landbruksrådgiving.

Kartene er ment å være nyttige i planlegging av økt norsk produksjon. I kartene får man detaljerte opplysninger om jordsmonnets egenskaper, værdata og agronomi, samt grønnsakenes krav til vekstsesong.

– De kan for eksempel gi svar på hvor i Ringebu potensialet er størst for dyrking av gulrot, og de sier hvor stor sannsynlighet det er for en lang nok vekstsesong for dyrking av mais i Overhalla. Målet er at bonden skal lykkes med ulike produksjoner innenfor sitt produksjonsmiljø, sier prosjektleder Siri Svendgård-Stokke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.