De såkalte driftsgranskingene fra Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) viser at inntektsnivået blant bønder er det høyeste som er registrert på over ti år, skriver Nationen.

– For bøndene er tallene svært gledelige. Resultatet for 2014 ble godt med god framgang for de fleste grupper. Spesielt for kornprodusentene er veksten kjærkommen, etter flere svake år. Et veldig godt avlingsår for nær alle vekster er hovedgrunnen til inntektsveksten, sier prosjektleder Torbjørn Haukås i NIBIO til avisen.

I snitt hadde bøndene en inntektsvekst på nærmere 34.000 kroner, en vekst som kun er overgått av 2007 og 2012 de siste ti årene.

– Inntektsnivået i jordbruket er fremdeles lavere enn for mange andre grupper i samfunnet, og skal også dekke egenkapitalen. Om man ikke venter avkastning av egenkapitalen så var timelønnen på 177 kroner i fjor, sier Haukås.

Regnskapstall fra 912 gårdsbruk ligger til grunn for driftsgranskningene.

Les også:

Sjeføkonom: Kan bli en massiv krone-styrkelse

Se DNtv: Løpervennlig lunsj #winningfood

Løpervennlig lunsj #winningfood
Profesjonell løper Ingvill Måkestad Bovim og komiker og treningsentusiast Nils-Ingar Aadne lager rødbetsalat.
04:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.