Norun Haugen tilbrakte tid på 13 grisefarmer i Norge over fem år, og i dokumentaren vises opptak fra åtte av dem med sjokkerende holdninger og dyremishandling. På ett sted er det imidlertid ikke grisebonden som er ansvarlig.

En kartlegging VG har gjort viser at minst fem av syv bønder som er filmet med skjult kamera i dokumentaren, leverer kjøtt til slakterier fremdeles.

Administrerende direktør i Kjøtt- og fjærfebransjens Landsforbund (KLF), Bjørn-Ole Juul-Hansen, forklarer at forholdene hos de fire bøndene som leverer til deres medlemsslakterier, er blitt tatt tak i siden de ble filmet for tre til fem år siden. Derfor leverer bøndene nå dyr til slakt produsert etter lovverket om god dyrevelferd, ifølge Juul-Hansen.

Politianmeldt

De tre andre produsentene som vises i filmen, er leverandører til Nortura.

Én er blitt politianmeldt på grunn av det som fremkom på i filmen.

En annen av dem leverer kjøtt til Nortura ennå, selv om vedkommende utøver vold mot én gris i dokumentaren.

Assisterende kommunikasjonsdirektør Eskil Pedersen i Nortura sier at i akkurat det tilfellet måtte bonden velge: enten la dyret bli liggende – eller påføre grisen en påkjenning, for å få den over i sykebingen. Grisen blir dratt etter hodet og ørene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.