– Vi er veldig fortvilet. Dette er levebrødet vårt og livsverket til min mor det står på, sier Sissel Rosenfeld i det konkursrammede selskapet Den Blinde Ku Snertingdal as.

Hun understreker at konkursen i produksjonsselskapet kom overraskende også på henne.

Rosenfeld opplyser at selskapet så frem til å flytte produksjonen til Biri etter å ha inngått en muntlig avtale.

Hun understreker at de rett før de skulle ta over de nye lokalene på Biri fikk de kontrabeskjed om at lokalene ikke lenger var ledige.

– Vi hadde snakket med kreditorene om at vi ville få inn penger før jul med osteproduksjon fra november av. Men uten lokaler ville det ta lengre tid, sier Rosenfeld.

Hun opplyser at de kalte inn til ny til ny generalforsamling i all hast for å diskutere hva de skulle gjøre.

Den Blinde Ku flyttet produksjonen til et gammelt ysteri i Snertingdal i Gjøvik kommune i våres.
Den Blinde Ku flyttet produksjonen til et gammelt ysteri i Snertingdal i Gjøvik kommune i våres. (Foto: Lars Kristian Solem)

– Vi fant ut at det ikke var forsvarlig å drive på kreditorenes regning frem til vi finner nye lokaler.

Eierne besluttet å sende selskapet til skifteretten. Konkursen medfører at fem ansatte blir berørt av beslutningen.

Muggsopp stoppet ost

Rosenfeld opplyser at de vurderer flere produksjonslokaler, og at konkursen ikke får følger for eierskapet til merkevarene.

– Selskapet Den Blinde Ku, som sitter på alle merkevarer og oppskrifter, fortsetter. Det er produksjonsselskapet i Snertingdal som er slått konkurs, sier Rosenfeld.

Den Blinde Ku flyttet produksjonen i våres til et gammelt ysteribygg i Snertingdal i Gjøvik kommune, etter at selskapets lokaler i Ås i Akershus brant ned.

I september permitterte den prisvinnende osteprodusenten alle fem ansatte på grunn av produksjonsforholdene. De nyoppussede lokalene til seks millioner kroner viste seg å være full av muggsopp. Ledelsen i Den Blinde ku kastet store deler av produksjonen på grunn av dårlig oste-kvalitet. Da oppsto det en konflikt mellom gårdeier og osteprodusenten om byggets tilstand og leieforholdene.

– Nå er det opptil bostyrer å få avsluttet den saken, sier Rosenfeld.

9000 kroner på konto

Bostyrer Thomas Nortvedt opplyser at det synes å ikke være mye midler å hente i boet.

– Det er 9000 kroner på driftskontoen og selskapet har ingen utestående fordringer, sier Nortvedt.

Han opplyser at driftstilbehør som former og lignende er verdsatt til rundt 525.000 kroner, og håper at huseier finner nye leietagere.

Rosenfeld opplyser at leiekontrakten mellom gårdeier og Den Blinde Ku Snertingdal ikke er hevet.

Selv har hun kun ett stort ønske.

– Vi vil gjerne ha osten vår ut på markedet igjen. Det er vårt mål, sier Rosenfeld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.