DN.no har i artikkelserien "Et sykt land" tidligere i høst satt fokus på den eksplosive økningen i trygdeutgifter til den delen av den norske arbeidsstyrken som er for syke til å jobbe.

Her går det blant annet frem at samtlige skattekroner innbetalt fra 681.000 nordmenn må til for å finansiere utgiftene staten har til uføretrygd i dag.

Dersom man ser på hva de 100 største skatteyterne i Norge bidrar med til statskassen, ville et tilsvarende regnestykke vise at selv de 1,8 milliardene de rikeste betaler i skatt ikke strekker langt.

Dekker bare trønderuføre
Dersom alle disse pengene ble brukt til uføretrygd ville det kun dekket kostandene Trondheim kommune har, og ikke mer.

Tilsammen koster Norges 339.000 uføretrydede 56,53 milliarder kroner. Hver trygdede koster i gjennomsnitt 167.000 kroner i året.

"Rikingskatten" er dermed nok til å dekke utgiftene til om lag 11.000 personer i ett år.

Les også: - En kultur av velferdsavhengighet

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.