Det ventes imidlertid nok en rolig dag i det norske rentemarkedet onsdag.

Det kommer svært få makrotall onsdag og det eneste av betydning er consumer confidence i USA for desember. Tallet kommer imidlertid samtidig med at det norske markedet stenger klokken 16:00.

Ifølge en undersøkelse Bloomberg News har foretatt er det ventet at tilliten til amerikanske konsumenter stiger til 102,9 denne måneden fra 98,9 i november. Hvis økonomene får rett vil tilliten være på sitt høyeste siden august, måneden før orkanene Rita og Katrina rammet kysten av USA.

Internasjonalt er rentemarkedet opptatt av at den amerikanske rentekurven inverterte tirsdag etter at de korte rentene det seneste drøye året har steget i takt med at Federal Reserve har hevet renten, mens de lange rentene den seneste tiden har falt på forventninger om at høyere renter vil dempe inflasjonen.

Forrige gang tiårige obligasjonsrenter var lavere enn den toårige var i 2000, i forkant av resesjonen som startet i mars 2001. Den gangen var toårige statsobligasjonsrenter 51 punkter høyere enn tiårige renter, mens differansen tirsdag stort sett holdt seg på rundt ett punkt etter at de lange obligasjonsrentene i går falt til sitt laveste siden 11. oktober.

-Dette forteller oss at vi har en svakere økonomi foran oss, sier forvalter Bill Gross i Pacific Investment Management til Bloomberg News.

Renten på det tiårige norske statsobligasjonslånet NST 471 åpner ned tre punkter til 3,69 prosent, mens differansen til tilsvarende tyske renter går inn med tre punkter med ett punkt til 36 punkter. Euroen blir notert til 8,0284 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.