IKM-gründer Ståle Kyllingstad vil gjerne ha en regjering som tør ta styringen over Statoil, skriver Stavanger Aftenblad . Av stortingspolitikerne ønsker han mest av alt stabilitet og forutsigbare rammebetingelser for oljeindustrien.

- Det må bli mer måtehold i det offentlige når det gjelder å innføre gode arbeidstidsordninger i ledende statseide institusjoner, og jeg tenker på Statoil og innføringen av en rotasjon på 2-4, sier Kyllingstad.

Oljeturnusen er to uker på jobb og fire uker fri.

- Her må en ta en fight for det koster og det smitter over på resten av Norge. Det er skadelig. Husk en mann som jobber offshore i dag vil ha en sommerferie hver andre uke, mener Kyllingstad som sier IKM ikke kan gå inn på slike arbeidstidsordninger.

Les også: - Offshoreturnusen er farlig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.