For lite snø gjør at kraftprøven gjennom Nordmarka i Oslo, som er et av landets største turrenn, må utsettes til lørdag 4. mars, melder arrangøren. Rennet skulle egentlig blitt arrangert lørdag 11. februar, men selv om værmeldingen viser sjanse for et solid snøfall var usikkerheten for stor.

På skogsbilveiene er det nå skiforhold i traseen, men det er for lite snø der løypene går i terrenget. Allerede har Vester-Gyllen, rennet som går gjennom Vestmarka, utsatt sitt renn til 5. mars på grunn av snømangel. Thorleif Haugs Minneløp er også blitt avlyst tidligere i vinter av samme grunn.

Meldingene fra Meteorologisk institutt har gått på at det de kommende dagene er en større sjanse enn 50 prosent for at det faller snø, men samtidig er sannsynligheten mindre enn 75 prosent. Da det også er utsikter til noe mildere vær i dagene før rennet skulle vært arrangert, har det gjort at Skiforeningen valgte å utsette rennet.

Holmenkollmarsjen har som andre store turrenn opplevd en kraftig tilbakegang siden toppårene for fire–fem år siden. Nå håper arrangørene at skiføret, som nå muligens kommer i marka, skal gi flere lysten på å ha startnummer på brystet i mars, to uker før Birkebeinerrennet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.