Sjelden har vel et skirenn vært preget av så store væromslag, fra bitende russerkulde ved start til fønvind og påskestemning underveis og til mål.

Holmenkollmarsjen 2015 gikk med laveste deltagerantall siden 2012, med 4897 deltagere, men ifølge mange av deltagerne var det de beste værforholdene. Partner i advokatfirmaet Wiersholm, Knut Bergo, konkluderte med at han hadde hatt det beste rennet i sin historie.

- Det er det tiende året mitt, og første gangen jeg har gått på gode ski. Nå er jeg spent på min kone, hvordan det går med henne.

- Er det du som har smurt for henne?

- Ja, vi får håpe hun har like gode ski.

Henrik Langeland glemte Midtstubakken

Nordmarka som utgjør traseen for Holmenkollmarsjen er regnet for å være et krevende og kupert terreng, det var det mange som var forberedt på, men etter fem mil, kan det gå i stå for de fleste.

- Jeg hadde glemt den siste bakken ved Midtstuen, da var det nesten så jeg gikk på knærne, sier forfatter Henrik Langeland, som hadde ett mål.

- Jeg har ett mål i år og det er å gjøre det bedre neste år.

TRAFF MED SMØRINGEN: Henrik Langeland hadde godt feste, men glemte å spare kreftene til Midtstubakken. FOTO: Fredrik Solstad
TRAFF MED SMØRINGEN: Henrik Langeland hadde godt feste, men glemte å spare kreftene til Midtstubakken. FOTO: Fredrik Solstad (Foto: Dagens Næringsliv)
 

 

- Hvordan var føret?

- Det var litt løst, men det var en utrolig vakker tur i Nordmarka i dag.

- Hadde du smurt riktig?

- Ja, men det var et utrolig væromslag med fønvind, nesten som på Birken.

Går ikke akkurat og nyter naturen

Partner i advokatfirmaet Thommesen og co, Finn Backer-Grøndahl var tydelig preget etter fem mil gjennom Nordmarka og har ikke tenkt å ta etter Øystein Pettersens eksempel.

- Jøss, vant han, ja det betyr ikke at jeg skal begynne med det.

KOMMER IKKE TIL Å GÅ MED BLANKE SKI: Partner i advokatfirmaet Thommesen og co er imponert over Pettersen som vant uten feste, men kommer ikke til å prøve det selv. FOTO: Fredrik Solstad
KOMMER IKKE TIL Å GÅ MED BLANKE SKI: Partner i advokatfirmaet Thommesen og co er imponert over Pettersen som vant uten feste, men kommer ikke til å prøve det selv. FOTO: Fredrik Solstad (Foto: Dagens Næringsliv)
 

- Er du fornøyd med egen innsats?

- Ja, men jeg kan vel ikke akkurat si at jeg går og nyter naturen.

Mye publikum ute i løypene

Kommunikkasjonssjef i Skiforeningen, som er arrangør av Holmenkollmarsjen, Emilie Nordskar, melder om fornøyde deltagere og trolig ny publikumsrekord.

- Vanligvis er det sånn at folk styrer unna Frognerseteren-området når det er Holmenkollmarsjen, men i år har det vært veldig mye folk som har stått ute i løypene og heiet. Det kan ha noe å gjøre med at det er en del kjente løpere med, sier Nordskar.

En uke før marsjen ble det klart at Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marthe Kristoffersen fra langrennslandslaget stilte til start. Ingen bevisst strategi fra Skiforeningens side ifølge Nordskar.

- Vi har ikke gjort noe annerledes, men vi vet at landslaget tidligere har brukt Holmenkollmarsjen som oppvarming til VM, både i 2011 og 2013.

- Hvordan påvirket det påmeldingene?

- Det er alltid mye trøkk siste uken, og jeg tror både vær- og føremeldinger har mye og si, sier Nordskar.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.