Salomon, Atomic og Rottefella inngår nytt samarbeid. Med det vil langrennsski fra Salomon og Atomic være kompatible med bindinger fra Rottefella fra og med sesongen 2017/ 2018, skriver bindingsprodusenten i en pressemelding. Produktutviklingen har foregått gjennom vinteren.

Viktig utvikling

Administrerende direktør i Rottefella Torstein Myklebostad gjorde klart rett før jul, da de to store kundene Fischer og Rossignol glapp, at de hadde et år på seg til å erstatte omsetningen.

De to skiprodusentene, som nå lager sine egne bindingssystemer, har stått for 30 prosent av omsetningen til fabrikken. 30 prosent av Rottefellas omsetning i 2015 utgjør rundt 48 millioner kroner.

– Salomon og Atomic lager kvalitetsprodukter som er populære ute hos forbrukerne, og sammen har vi nå utviklet en løsning som gjør at Rottefellas flyttbare bindinger kan benyttes på deres ski. Det styrker produkttilbudet innen langrenn, sier Torstein Myklebostad, administrerende direktør i Rottefella.

– Vi er glade for å få Rottefella med på laget og tror det vil styrke vårt allerede gode produkttilbud i markedet. Spesielt gledelig er det at våre felleski som er blitt svært populære i Norge, nå også er kompatible med Rottefellas flyttbare bindingsteknologi, sier Simen Mørdre, Nordisk sjef i Amer Sports som eier merkene Salomon og Atomic, i pressemeldingen.

Amer Sports vil for øvrig fortsette med å tilby sine egne bindingsløsninger Prolink og SNS.

Hardere konkurranse

Konkurransen hardner til blant bindingsprodusenter når Rossignol og Fischers nye bindingsystem som har fått navnet Turnamic blir presentert av begge produsentene fra og med sesongen 2017–18. De to produsentene har derimot hatt avtale med Rottefella ut denne sesongen frem til mars.

Rottefella har investert flere titall millioner i produksjonsanlegget de siste årene. For litt over ett år siden ble det kjent at selskapet måtte permittere 22 ansatte, men det var for en kort periode.

Rottefella samarbeider fra før med skiprodusentene Madshus og Peltonen, og skoprodusentene Alpina og Alfa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Syv favoritter fra MC-messen
Se de hotteste nyhetene på to hjul denne våren.
09:36
Publisert: