Trønderen er nå i alle fall påmeldt ifølge en pressemelding fra arrangøren. Arrangøren skriver at Northug bestemte seg fredag og dermed står han oppført i startlistene for lørdagens renn. Det blir i så fall Northugs første Birkebeinerrenn noensinne. Hans far John Northug kjørte sammen med tidligere storløper Ove Aunli et treningsopplegg frem mot Birkebeinerrennet.

To måneder uten renn

Northug selv gikk Engadin Skimarathon i Sveits sist helg og ble der nummer 19. Det var hans første renn på over to måneder etter 48. plassen under Skandinavisk Cup i Piteå.

Northug slet med sykdom tidligere i vinter og teamet meldte at han hadde fått påvist såkalt parainfluensa i januar, etter at han hadde slitt etter høydesamlingen foran sesongen for andre året på rad. I fjor fikk han likevel som regjerende mester stille i VM på sprinten og femmilen. Det ga 5. plass og 8. plass. I år ble løperen med 13 VM-gull og to OL-gull derimot vraket til OL-troppen som reiste til Pyeongchang, etter totalt fravær av resultater som skulle tilsi plass på laget.

Skiløpere på vei over Midtfjellet under Birkebeinerrennet 2016.
Skiløpere på vei over Midtfjellet under Birkebeinerrennet 2016. (Foto: NTB Scanpix)

Flere påmeldinger

Nå har antallet Birken-påmeldinger økt etter flere år med stort frafall. Birkebeinerrennet hadde ifølge startlisten på hjemmesiden birken.no onsdag morgen, tre dager før rennet, 9033 påmeldinger. Det er 1084 påmeldinger mer enn på samme tid i fjor og utgjør en økning på cirka 14 prosent målt mot fjoråret, da rennet hadde 7949 påmeldinger noen dager i forkant av rennet. Arrangøren har uttalt at de forventer 10.000 påmeldte til rennet innen lørdag.

DN skrev tidligere i vinter om at den snørike vinteren over store deler av landet ikke hadde gjort store utslag i deltagermassene i turrenn og heller hadde bremset frafallet. Birken har siden i høst ligget over antallet påmeldinger for fjoråret. I toppåret 2013 hadde Birken 16 999 påmeldinger.(Vilkår)

Unngå fallgruvene til Birken
Her er Anders Auklands beste tips for deg som forbereder Birken.
01:50
Publisert: