- Helt fantastisk, fastslår driftsdirektør i Gålå AS Arne Kjelsnes, som nettopp har tilbakelagt årets første skitur, på fem cm nysnø rundt hotellet på Gålå. Ikke nok til de store innrykkene av langrennsløpere, men han lover oppkjørte løyper innen kort tid.

-Med all respekt for Vårherre, det blir for usikkert å stole på naturkreftene, så 1. november setter vi i gang snøkanonene.

- Hvor lange løyper er det snakk om da?

-Det blir noen hundre meter, det kommer helt an på kulde, sier Kjelsnes.

Snøkanoner og mannskap står klare på Sjusjøen

- Vi har satt ut snøkanonene, så nå venter vi bare på kuldegradene, sier løypeansvarlig på Sjusjøen, Johannes Haukåssveen. Selv om regnet øser ned akkurat nå er Haukåsveen optimistisk.

- Det ser ut som det kan bli litt kaldere neste uke, får vi et par minusgrader om natten så er vi i gang, fastslår han. I første omgang er det snakk om en liten runde på en kilometer, som gradvis økes til to, tre og fire kilometer før natursnøen forhåpentligvis kommer og de kan kjøre opp hele løyper.

-Det må komme 15-20 cm før vi kan kjøre opp proffløypene fastslår Haukåssveen.

Beitostølen skimaraton blir årets første turrenn

På Beitostølen har de også i år lagret natursnø over sommeren, og 24. oktober lover de fem kilometer langrennsløype i 7, 5 meter bredde i følge PR-mann Bjørn B. Jacobsen. Da er det muligheter for mange økter før årets første turrenn, 6.desember, når Beitostølen skimaraton går av stabelen.

Siden er det Sjusjøen Romjulsrenn før turløpsesongen starter for fullt i januar. Se terminliste for den kommende sesongens skirenn her.

Ikke vinter helt enda

Meterologisk institutt i Oslo kan ikke melde om vintertemperaturer de nærmeste ukene. Jevnt over preges landet fortsatt av høstvær med lavtrykk og plussgrader.

- Det kan komme snø i enkelte områder, men det blir nok ikke liggende, sier meterolog Mariann Foss.

Les også:

Nå øker bekymringen for verdensøkonomien

- Bekymring for svak etterspørsel

Ingen bud på omstridt villa  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.