Rundt 2000 frivillige er i sving for å sørge for at 13.000 birkebeinere kommer seg trygt gjennom løypen i delstaten Wisconsin, og at nesten dobbelt så mange tilskuere får en fin opplevelse, skriver avisen Globe Gazette.

Skirennet, som i år ble arrangert for 43. gang, tilbyr deltakerne to ulike utfordringer:

The Birkie på 52 kilomter og Kortelopet The Korte på 22 kilometer. Her hjemme er løypen over fjellet til Lillehammer 54 kilometer lang.

– Langrenn er noe av den beste treningen du kan drive med. Den er skånsom mot kroppen, samtidig som du får trent hele kroppen. Jeg elsker det, sier Jay Friday, som sammen med syv andre har tatt turen fra den nordlige delen av Iowa for å delta i årets renn.

– Løypa er veldig vanskelig og kupert, men da jeg var halvveis, kjente jeg at dette ville jeg klare. Jeg løftet stavene og publikum heiet meg fram. I dette rennet, som med så mange andre utfordringer, ligger triumfen i at man tester seg selv, sier Andy O'Brian etter målgang. I år var han tilbake i The Birkie etter 15 års pause.

Også i USA må moderne birkebeinere bære med seg en symbolsk prins Haakon. I Norge er kravet at sekken veier minst 3,5 kilo; i USA er det babydukker.

Siden starten i 1973 har over en kvart million fullført The Birkie.

 

Les også: OL-mesterens fem beste tips for å gå raskere på ski

Denne algoritmen skal forlenge livet ditt

NIH-professor: Tre minutter nok for å fremme helse og regulere vekt

 

Se DNtv:

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo:

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo
Alt er flatt. Bortsett fra ett fjell. Temperaturen der, gir perfekt skiføre.
02:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.