Selv i et hett boligmarked må eiendomsmeglerne jekke ned prisene på flere av landets dyreste boliger, skriver Dagens Næringsliv.

Blant boligene som har fått prisantydningen barbert den siste tiden er Skeidar-arving og Vålerenga-trener Martin Andresen. Nylig kjøpte han Ole Robert Reitans enebolig på Nesøya i Asker. Selv forsøker han å selge sin nåværende bolig i Frognerseterveien i Oslo. I juni var prisantydning 25 millioner kroner, men i august ble prisen dumpet til 21,5 millioner, skriver avisen.

Han er langt fra den eneste som må justere prisforventningene. En villa på nesten tusen kvadratmeter på Vettakollen i Oslo har ligget ute til salgs i nesten to år. Prisantydningen er kuttet fra 38 millioner kroner til 29,5 millioner kroner.

- Budene ligger dessverre under selgers forventninger, sier eiendomsmegler Anders Langtind.

Advokat Odd Kalsnes som har lang erf#229 med salg av boliger i de øvre prisklasser, synes ikke det er noe luksusmarked å juble over om dagen.

- Jeg synes beskrivelsene av eiendomsmarkedet som glohett er sterkt overdrevet, men så er jo jeg også endel eldre enn mange andre i bransjen. Oppdragsmengden er bra, men luksusboligene selges ikke akkurat til rekordpriser, sier han.

De urolige tidene på børsen har også bidratt til en nedkjøling av det aller øverste boligmarkedet, i følge eiendomsmegler Nils Nordvik.

Han forteller om et oppdrag han fikk som følge av børsuroen etter at en investor havnet i likviditetskvis.

- Han måtte tvangsselge aksjene for å dekke opp lån som var tatt opp for å finansiere investeringene. Så røk boligen, sier Nordvik. Han tror det kan blir flere salg i høst som følge av markedsturbulens.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.