Britiske Elonex skal lansere en liten og lett, bærbar PC på det britiske markedet, skriver digi.no.

Maskinen skal selges for 99 pund, omtrent 1050 kroner, og er rettet mot skolebarn og tenåringer - spesielt familier som kanskje ikke har råd til å utstyre ungene med PC-er til full pris. Dette skal kunne redusere «det digitale skillet».

Det er ikke så mange detaljer om maskinen fra Elonex som er blitt offentliggjort ennå, men noe er kjent om maskinen som har fått navnet One. Maskinen skal veie under 1 kilogram, den skal være såpass liten at den enkelt kan puttes i en skolesekk, samtidig som den skal ha et fullt QWERTY-tastatur. Batteriet skal ha kapasitet til å drive maskinen i omtrent tre timer.

Sammen med lanseringen av maskinen skal det opprettes et eget nettsted hvor brukerne kan laste ned oppdateringer, innhold, musikk, samt få brukerstøtte og diskutere med andre brukere. Elenox håper å kunne selge 200.000 maskiner før sommeren, skriver Times Online. Men maskinen konkurrer med flere andre, lignende produkter, blant annet Asus Eee.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.