USA vil i løpet av denne uken publisere et nytt femårsprogram for landets olje- og gassvirksomhet, en plan som særlig skal omfatte arktiske områder.   Det sa USAs innenriksminister Ken Salazar under ”Arctic Energy Roundtable” tirsdag.

-Senere denne uken vil vi publisere vårt femårsprogram for olje- og gassaktiviteter i amerikanske olje- og gass. Den planen vil særlig omfatte virksomhet i arktiske områder, sa Salazar.   Planen innebærer også to planlagte lisensrunder i arktiske områder de kommende årene. Salazar sa at deres mål er å maksimere provenyet fra lisenssalgene, men samtidig ivareta miljøet og lokalsamfunn.

USA skal også ha en strategi mer tilpasset de områdene de enkelte lisenser ligger, og ikke en ”one size fits all”-tilnærming som de har hatt til nå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.