Financial Times skriver i dag om Terra-skandalen som en følge av den finansielle uroen i USA.

"Få mennesker i den avsidesliggende norske byen Narvik, 200 kilometer nord for polarsirkelen der solen har forsvunnet til januar, hadde ofret mange tanker til kreditturoen som brer seg i det globale pengemarkedet - helt til det truet julelønningene deres", skriver Financial Times.

"Narvik, sammen med tre lignende isolerte byer Hemnes, Rana og Hattfjelldal, er de siste tilskuddene på listen over samfunn som oppdager hvor direkte selv den mest avsidesliggende sted kan bli rammet av finansielle omveltninger etter å ha investert millioner i kompliserte dollar-linkede finansielle produkter", fortsetter den ledende næringslivsavisen i Europa.

Deretter fortelles historien om norske og engelske prospekter og utelatt risikobeskrivelse, ordførere som føler seg lurt av Terra og diskusjoner om hvem som har ansvar for de forsvunnene kommunale millionene.

FT siterer i tillegg Citigroup på følgende:

- Citigroup er sikre på at risikoen ved investeringene ble beskrevet i materialet som ble overlevert til Terra Securities.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.