24 prosent av Tandberg-aksjonærene nekter å godta tilbudet fra Cisco - og inviterer til budkrig.

Les: Nei takk, Cisco!

Det er svært dårlige nyheter for Tandberg-ledelsen. Ikke bare kan avtalen med Cisco ryke, i dragsuget forsvinner et rent kinderegg av premier til ledelsen.

1. Kompensasjon ved eierskifte
Dagens Næringsliv skriver torsdag at toppledelsen i Tandberg har avtale om å få kompensasjon hvis selskapet skifter majoritetseier.

I en note til årsrapporten for 2008 kommer det frem at konsernledelsen har en avtale om "opp til 24 måneders total kompensasjon dersom selskapet skifter majoritetseier", skriver DN.

- Kompensasjonen utløses ved eierskifte uavhengig av om ledelsen får fortsette eller ikke, sier Tandberg-direktør Geir Langfeldt i en epost til DN.

Alle Tandberg-toppene har forpliktet seg til å jobbe videre i Cisco/Tandberg etter at oppkjøpet er i boks.

Se hvor store verdier som kan ryke for Tandberg-sjefene i beregningen nederst i saken.

2. Bonus
Det er også kjent at Tandberg-ledelsen allerede før budet ble offentliggjort 1. oktober hadde inngått bonusavtale med Cisco.

Les: Sjefer fikk bonusavtale med kjøper

Det kom frem i tilbudsdokumentet. De økonomiske rammene for bonusavtalen er ikke nevnt i tilbudet, bortsett fra å være på samme nivå som bonuspakken som ble vedtatt på generalforsamlingen tidligere i år. Bonusen er todelt og fordelt på en årlig bonus på seks måneders grunnlønn. På toppen kommer en langsiktig bonusdel som på årsbasis maksimalt kan bli på ett års grunnlønn.

3. Toppstilling i Cisco
For Tandberg-sjef Fredrik Halvorsen kan det ryke enda mer. Dersom budet blir godkjent skal Halvorsen nemlig lede Ciscos nyopprettede gruppe «TelePresence Technology». Cisco vil posisjonere Tandbergs norske virksomhet som et europeisk senter for «video excellence», ved siden av sitt team i Diegem, Belgia.










Fredrik Halvorsen: 18,0- 25,6

Geir Langfeldt Olsen: 11,0- 15,9



Odd Johnny Winge: 10,4- 12,3



Richard Snyder: 8,3- 9,5



Marjorie Lao: 7,5- 8,4