Det er spesielt medlemmer i alderen 30-44 år som vurderer å slutte som lærer. I denne aldersgruppen svarer seks av ti at de har vurdert å skifte yrke, skriver Dagbladet.

Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse på oppdrag fra Utdanningsforbundet i vår. 1.019 av forbundets medlemmer svarte på undersøkelsen.

- Det er ganske dramatisk. Når en i tillegg vet at vi har en lærermangel som nesten er ute av kontroll, er dette alvorlig. Om bare seks år, i 2020, vil det mangle rundt 11 000 lærer i norsk skole, sier leder Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet til avisen.

Tidspress

En undersøkelse som er utført av Arbeidsforskningsinstituttet ved Høyskolen i Oslo og Akershus på oppdrag for YS, viser til sammenligning at 15 prosent av alle arbeidstakere i Norge ser det som ganske eller svært usannsynlig at de er i samme yrke om fem år.

Forrige uke viste en forskningsrapport fra NTNU Samfunnsforskning at nesten hver femte lærer vurderer å forlate yrket, og at utmattelse er hovedårsaken. Utmattelse knyttes i stor grad til tidspress som følge av oppgaver utover pedagogisk tid, skrev Aftenposten(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.