På tirsdag møter igjen Kommunenes Sentralforbund (KS) lærerne til megling. KS har samme mandat som tidligere, mens sier det følger situasjonen tett.

- Hvis det kommer forslag eller løsninger som virker rimelige, vil det bli politisk forankret, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen til Dagsavisen.

Samtidig mener SV og flere lærerorganisasjoner at forhandlingsansvaret for lærerne igjen med tilbake til staten.

SV-leder Audun Lysbakken mener det er snakk om en tillitskrise og mener KS må endre linje.

- Men hvis de fortsetter å presse lærerne er jeg sikker på at debatten vil komme, sier han til avisen. Selv om han mener det mest naturlige er at kommunene som arbeidsgivere for lærerne minner han om at det er bred politisk enighet om å skape optimisme blant lærerne.

Savner staten

Lektorlaget, som i tillegg til Utdanningsforbundet er i streik, savner tiden med staten som motpart.

- Det var klart bedre arbeidstidsordninger da, selv om det første skrittet mot forverring kom med skolepakkene da Trond Giske var minister, sier leder Gro Elisabeth Paulsen til Dagsavisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.