Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) slo følge med de streikende lærerne på vei til oljemessen Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger-

– Han spurte hva jeg mente om utfallet av forhandlingene i helgen. Jeg fortalte ham selvfølgelig hvor skuffet er, og at jeg er skuffet over KS, sier Toril Vik Jørgensen til Stavanger Aftenblad.

Lærerne hadde latt plakatene og sangarkene ligge av hensyn til arrangøren av oljemessa, men var likevel synlige.

– Disse kampene vinnes til slutt av mennesker med makt. De er det mange av på ONS. Det er viktig å være synlig på en slik arena, sier hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet i Stavanger Thomas Instefjord.

– Statsråd Torbjørn Røe Isaksen er her for å snakke om lærerne som de mest verdifulle ressursene vi har. Vi vil vise paradokset i at disse ressursene står utenfor og streiker, fortsetter han.

Over 7.800 lærere er i streik. Rundt 100.000 elever ved 200 skoler er rammet.

Les også: - Meningsløst å holde norsk sokkel tilbake
Lærerne vil omringe oljemessen i Stavanger  
Forbereder seg på kinesisk rentesjokk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.