– Vi ser at Oslo og Norge mangler fagarbeidere, og utviklingen går i den gale retningen. Vi trenger noe som kan tvinge fram en endring i den utviklingen, sier finansbyråd Robert Steen (Ap) til Dagsavisen.

Per i dag mangler 400 av Oslos elever lærlingplass. Det utgjør omtrent halvparten av dem som har søkt.

Ifølge Steen skal 10 prosent være et absolutt minimumskrav og kontrakter gis kun til de som oppfyller dette. Han presiserer at Oslo kommune med et innkjøps- og driftsbudsjett på 20 milliarder i året, vil være en sterk pådriver til endring.

– Det viktige er at vi ønsker å sette en høy standard for bruk av lærlinger, og går derfor noe høyere enn staten og andre offentlige institusjoner gjør, sier Steen.

Oslos byråd får applaus hos NHO-foreningen Byggenæringens Landsforbund (BNL).

– At Oslo går foran med 10 prosent er kjempebra. Det er et signal til alle om at vi må strekke oss, sier administrerende direktør Jon Sandnes i BNL. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.