– Nå får vi regninga for bruken av kull, olje og gass. Vi har en stor jobb med å kutte utslippene og begrense skadene av klimaendringene, sier leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

«Klima i Norge 2100», som kom tirsdag, er Norges svar på den femte rapporten til FNs klimapanel om globale klimaframskrivninger.

– Klimaendringene er her nå og rammer oss alle. Da holder det ikke med regntøy og paraply. Økt innsats fra hele samfunnet for å kutte utslipp og tilpasse oss endringene, er nødvendig. Regjeringen må følge opp klimatilpasningsmeldingen fra 2013, ansvaret for overvann må klargjøres og kommunene trenger både kompetanse og kapital, sier Haltbrekken i en pressemelding.

I desember møtes verdens ledere i Paris for å bli enige om en internasjonal klimaavtale, og om noen uker legger regjeringen fram statsbudsjettet.

– Vi forventer at regjeringen i statsbudsjettet gjør det langt dyrere å forurense. Kull, olje og gass må bli liggende i bakken, og det må brukes mer penger på å ruste Norge for mer vann og ekstremvær. Det er langt bedre økonomi å forebygge enn å betale for skadene i etterkant, sier Lars Haltbrekken. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.