– Det er dessverre ikke mulig å si noe mer presist enn at vi er i sluttforhandlinger. Det er en komplisert transaksjon med mange involverte parter som gjør at ting tar tid. Vi håper å kunne komme til en signert kjøpsavtale med en kjøper i løpet av denne uken eller neste uke, skriver konsernsjef Lars P. Sperre i Norske Skog i en tekstmelding til Nationen tirsdag.

Avsløringen av hvem som blir ny eier av de sju fabrikkene til Norske Skog var ventet før påske, og senest innen utgangen av mars.

– En avklaring er like rundt hjørnet. Jeg blir veldig forbauset om den ikke er kommet før påske, sa Jens Ulltveit-Moe, en av investorene som har lagt inn bud på fabrikkene, til avisen for halvannen uke siden.

Også styreleder i Norske Skog AS, Sven Ombudstvedt, har tidligere lovet en avklaring før påske. Det skjedde altså ikke.

Før påskehelgen meldte flere medier at investeringsselskapet Oceanwood, som tidligere samarbeidet med Kjell Inge Røkke og Aker, har vunnet budrunden om Norske Skogs sju fabrikker. Selgerne av fabrikkene kunne imidlertid ikke bekrefte dette.

«Det er foreløpig ingen nye eiere. Vi jobber med å ferdigstille prosessen, men annonsering kan sannsynligvis først skje tidlig neste uke», skrev styreleder Ombudstvedt i en tekstmelding til Halden Arbeiderblad.(Vilkår)

Verdens største flytende kunstgalleri
Cruiseskipet «Symphony of the seas» kan regnes som det største flytende kunstgalleriet i verden. Skipet er utsmykket med verker for over 60 millioner kroner. Påskeaften lettet det anker med ordinære passasjerer for aller første gang.
02:01
Publisert: