Vedtaket fra Fiskeri- og kystdepartementet er mildere enn tidligere varslet. Fiskeritillatelsen skulle opprinnelig inndras for tolv måneder for fartøyet Hekketind og seks måneder for fartøyet Doggi.

Aker Seafoods mener likevel at inndragningen er urettmessig, og selskapet vurderer rettslige skritt for å få satt departementets vedtak til side eller kreve erstatning.  

Begge fartøyene har allerede fisket en vesentlig del av årets torskekvoter, og vedtaket gjelder først fra 1. august.

– Konsekvensen av vedtaket antas å bli begrenset, men endelig virkning kan først slås fast når fisket på årets kvoter er avsluttet. Vedtaket kan føre til redusert tilgang på råstoff for landanlegg som er berettiget til å avta fangst fra selskapets fartøyer, opplyser selskapet i en pressemelding.

Når det gjelder Hekketind, får departementets vedtak en første rettslig prøving i straffesaken mot det selskapet, som skal for domstolen i oktober.

Hekktind eies av Aker Seafoods datterselskap Nordland Havfiske, mens Doggi eies av datterselskapet Hammerfest Industrifiske. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.