Ved utgangen av oktober var det registrert 68 300 helt ledige hos NAV. Dette er 26 000 flere personer enn i oktober i fjor, det vil si en økning på 62 prosent.

Arbeidsledigheten er nå på 2,6 prosent av arbeidsstyrken i oktober, mot ventet 2,7.

Sesongjusterte tall viser at antallet helt ledige den siste måneden økte med 1 000 personer.

- NAV har trappet opp tiltaksnivået de siste månedene og antallet arbeidssøkere som deltar på tiltak har økt raskt. Dette bidrar til å moderere veksten i ledigheten, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Antall ledige inklusive tiltak var 94.872, mot ventede 93.200 i oktober.

Igår viste tall fra SSB at arbeidsledigheten fortsetter å stige: Overraskende ledighetshopp

Bygg og anlegg sliter fortsatt
I oktober økte ledigheten mest innen bygg og anlegg, hvor antall ledige har fordoblet seg i løpet av det siste året. Økningen har vært særlig kraftig blant rørleggere og elektrikere. Ledighetsraten var også høyest innen bygg og anlegg med 4,3 prosent, fulgt av industri (4,0 %) og reiseliv og transport (3,7 %).

Også innen ingeniør- og IKT-fag var det dobbelt så mange ledige i oktober som i fjor. Ledighetsraten på 1,3 prosent er imidlertid lavere enn gjennomsnittet.

De laveste ledighetsratene i oktober ble registrert innen undervisning (0,6 %), helse, pleie og omsorg (1,1 %) og blant ledere (1,1 %).

Ikke mange stillinger
Sammenlignet med ifjor, falt antallet utlyste stillinger per virkedag med 20 prosent i oktober. Nedgangen har vært størst innenfor kontorarbeid (-38 prosent) og innenfor industriarbeid og ingeniør og IKT-fag (-37 prosent).

Les også: Kvittet seg med 129 - ansetter 150 nye

DN.no kommer tilbake med mer om hvordan arbeidsledighetstallene påvirker rentesetting og andre deler av økonomien.

Les mer om karriere:

Slik skriver du CV

Slik skriver du jobbsøknad

Slik får du ny karriere

Unngå cv-katastrofe i krisetider (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.