Renten på 30-årige amerikanske obligasjoner falt til sitt laveste nivå på 16 måneder torsdag etter signaler fra Federal Reserve om at rentene kan forbli lave i lenger tid.

Rentekomiteen i Federal Reserve (Fomc) valgte onsdag å holde renten uendret samtidig som de nedjusterte sine langsiktige renteprognoser. Den langsiktige renten anslås nå til 3,0 prosent, ned fra 3,3 prosent i mars.

"Fomc har gjentatte ganger foretatt slike nedjusteringer i perioden etter finanskrisen. Og dette er en gradvis erkjennelse av at det kreves en stadig lengre periode med lavrenter for å sikre både full sysselsetting og inflasjon rundt målet", skriver Handelsbanken Capital Markets i en oppdatering.

Tviler på rentehopp i sommer

På kortere sikt viste markedsdata torsdag ettermiddag at sannsynligheten for at renten i USA blir satt opp i juli er fire prosent, mens sannsynligheten for en renteheving i løpet av året er 34 prosent.

Ellers forblir oppmerksomheten til markedsaktørene i rentemarkedet rettet mot avstemningen i Storbritannia torsdag 23. juni, der britene skal stemme på om de ønsker å fortsette å være i EU eller ikke.

Torsdag viste flere nye meningsmålinger flertall for at Storbritannia melder seg ut av EU og pundet svekket seg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.