Ni personer ble pågrepet under en razzia mot boliger og kontorer i delstaten New South Wales onsdag. De er siktet for å ha deltatt i et svindelnettverk som har snytt myndighetene for 165 millioner australske dollar, tilsvarende rundt 1 milliard norske kroner.

Visedirektør Michael Cranston hos de australske skattemyndighetene ATO er siktet for å ha misbrukt stillingen sin og risikerer fem år i fengsel. Sønnen hans, Adam, har angivelig vært en av hovedmennene bak skattesvindelen.

Ifølge Leanne Close hos det føderale politiet i Australia, har gruppen holdt store summer unna skattesystemet og brukt dem på biler, smykker, kontanter og motorsykler.

Politiet har beslaglagt 15 millioner dollar i kontanter, to fly, 18 eiendommer, 24 luksus- og veteranbiler, våpen, kunst og sjeldne viner.

Ifølge politiet har svindlerne drevet et lønnsutbetalingsselskap som gjennom en serie av underleverandører unnlot å betale store deler av den skatten de skulle.

Skattetopp Michael Cranston er ikke siktet for å ha vært direkte involvert i svindelen, men han skal ha gitt sønnen tilgang til informasjon fra skattemyndighetenes datasystemer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.