- Vær deg sjøl. Ikke vær redd for å vise frem hele personligheten din med alle plusser og minuser - og tør å vise at du er følelsesmessig engasjert. Jeg tror det er viktig å ta alt dette med inn i sjefsrollen, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan til DN.

Tirsdag holdt han foredrag på Årskonferansen på BI, der han snakket om viktigheten av å elske jobben sin.

Dersom man trives og elsker det man holder på med, er passe sta og ikke er redd for hardt arbeid, så vil man lykkes, mener Ole Robert Reitan.

Å være entusiastisk som sjef smitter over på resten av organisasjonen, men det hjelper lite å stå og skrike og hoie fullt av engasjement hvis man ikke klarer å levere, understreker han.

- Til syvende og siste handler det om hva vi leverer - ellers avtar de andres entusiasme relativt fort. Som leder må du ha entusiasme i kombinasjon med handlekraft og sette noen veldig tydelige mål om hvor selskapet skal, sier Reitan.

Omgir seg med «superstjerner»

Selv har han ståltro på at man bør rendyrke kjerneproduktet og ikke drive med alt mulig rart i tillegg.

- Bruk 100 prosent av tiden på å gjøre hovedproduktet ditt så bra som mulig i stedet for å legge til noe ekstra som bare koster tid og penger. La oss bruke Grandiosa som et eksempel. Jeg tror man kunne tjent mye mer penger på den pizzaen ved å gjøre den opprinnelige Grandiosaen enda bedre i stedet for hele tiden å finne på nye Grandiosa-versjoner, sa han til forsamlingen på BI.

- Holder man seg til ett konsept, blir alt utrolig mye mer effektivt, sier han.

Ole Robert Reitan har selv vært BI-student, og han har noen gode råd til andre studenter med lederambisjoner:

- Ikke bruk så mye tid på å tenke på å bli leder når du er student. Konsentrér deg i stedet om fagene, om å lære deg ting. Det er det viktigste når du studerer, sier han.

En god leder prøver også å ha dyktige folk rundt seg, ifølge Reitan.

- Mitt mål er å ha flest mulig superstjerner rundt meg til enhver tid. Da kan vi spille på forskjeller og ulike typer kompetanser og egenskaper. Det gir inspirasjon, sier Rema-sjefen til DN.

Les også: Kaprer matmilliarder

- Et høydepunkt å si nei til å kjøpe Ica  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.