Telenor har tirsdag utnevnt Michael Foley som administrerende direktør i Telenor Bulgaria og Irfan Wahab Khan som administrerende direktør i Telenor Pakistan.

Foley og Khan tiltrer sine nye stillinger 1. august 2016, og begge vil gjennom sine roller inngå i Telenors konsernledelse, opplyser selskapet i en melding tirsdag.

- Jeg er glad for at Michael Foley blir ansvarlig for sin andre virksomhet etter at han kom til Telenor-konsernet og at Irfan Wahab Khan overtar ansvaret i Telenor Pakistan. Gjennom disse utnevnelsene drar vi nytte av våre topplederes kompetanse og kunnskap på tvers av markeder og funksjoner, sier konsernsjef Sigve Brekke i en kommentar.

Michael Foley startet i Telenor i 2014 da han ble utnevnt til administrerende direktør i Telenor Pakistan. Han har bodd og arbeidet i mer enn 11 land inkludert tidligere erfaring fra Bulgaria hvor han hadde en lederposisjon innenfor telekom-industrien fra 2004 til 2005.

Foley vil fortsette som styreleder i Tameer Microfinance Bank i Pakistan.

Irfan Khan kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør og markedsdirektør i Telenor Pakistan. Han har jobbet i Telenor i 12 år og var den første ansatte i Telenor Pakistan da han startet som leder av Corporate Affairs-divisjonen i selskapet.

Stein Erik Vellan, som i dag er administrerende direktør I Telenor Bulgaria, vil nå gå inn i en rolle som "senior vice president" og leder for konsernets corporate support-funksjon. Vellan har vært administrerende direktør i Telenor Bulgaria siden 2013 da Telenor overtok mobiloperatøren Globul.

"I løpet av denne perioden har selskapet gjennomgått en snuoperasjon som har inkludert navneskiftet til Telenor Bulgaria, utrulling av 4G-tjenester og etableringen av selskapet blant de ledende i landet når det gjelder kundetilfredshet, lønnsomhet og inntekter. Etter avslutningen av hans treårskontrakt i Bulgaria går Vellan ut av konsernledelsen i Telenor", skriver Telenor.

 

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Skjebnedag for Kina og Hong Kong

Microsoft kjøper LinkedIn  

Sverdrup-plattformen igangsatt før tiden  

Oljeverdier for 400 milliarder borte på to år

Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Det Norske kjøper BP norge for 10,8 milliarder
01:14
Publisert: