Sykefraværet faller når det er dårlige tider. Når arbeidsledigheten stiger og folk frykter at de kan miste jobben, hangler de seg på jobb. Slik er det visst med partiledere også.

Siv Jensen brakk ryggen i forrige uke, men har allerede hoppet ut av sykesengen og lover full aktivitet. For Jensen er en brukket rygg det en mild influensa er for folk flest. Det er ihvertfall inntrykket hun prøver å gi.

Avgått partileder Carl I. Hagen har utvilsomt bidratt til å få Jensen ut av sengen. Han var raskt ute med å melde seg til tjeneste som Jensens vikar både nå og i valgkampen til høsten. Men da vil han ikke skyfles rundt fra sykehjem til sykehjem som Frps eldregeneral, som han faktisk er landsmøtevalgt til å være, men reise fra kjøpesenter til kjøpesenter som i gamle dager.

Når han i tillegg lar seg intervjue av TV 2 om en elendig kommunevalgmåling og kaller situasjonen «for jævlig», kan det selvsagt tenkes at Hagen selv mener han bare gir Jensen et puff i ryggen. Men et puff i en brukket rygg er nok ikke det Jensen ønsker seg fra sin forgjenger.

Det er verdt å minne om at selv om Hagen fikk til imponerende resultater som partileder, er han faktisk overgått av Jensen. Frp har gjort både sitt beste stortingsvalg og sitt beste kommunevalg med Jensen som partileder. Hun har også manøvrert partiet i en posisjon som gjør Frp mer aktuelt som regjeringspartner enn partiet noengang var under Hagen.

Hagen la opp til en verdig avslutning på en lang politisk karriere da han overlot makten i Frp til Jensen. Dessverre er han i ferd med å ødelegge det hele for seg selv. Han klarte ikke motstå fristelsen da muligheten bød seg og han kunne bli partiets ordførerkandidat i Oslo.

Hagen er en dårlig kandidat. En mangfoldig by som Oslo trenger en ordfører som ser verdien i mangfold, ikke en som bruker mangfold til å skape konflikt. Målinger viser dessuten at Hagen gjør det dårlig som ordførerkandidat blant Oslos velgere.

Han kan ende som en flopp i Oslo, samtidig skaper han trøbbel for sine etterfølgere akkurat når de sliter mest. For Carl I. Hagen er det - dessverre - i ferd med å bli en trist sorti. Det var ikke nødvendig. Men heller ikke denne gang kan han skylde på andre enn seg selv.

Les også: Frp-velgere strømmer til Høyre

Rett utfor med Frp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.