– Nå er det du som bestemmer hva KK skal inneholde. Hva kan leserne forvente seg?

– Vi skal fortsatt verne om den gode journalistikken med nære historier som berører, og dette er også innhold som KK har fått flere priser for. Men KK sitt dna er begge deler, og vi skal fortsette med stoff om både skjønnhet og mote. Det er både leserne og jeg opptatt av, og jeg gidder ikke å late som noe annet lenger.

– Har du latt som noe annet tidligere?

– Ja da, da jeg gikk på Blindern, løy jeg om at jeg så på tysk smalfilm i stedet for "Melrose Place". Det har jeg altså sluttet med, og nå bruker jeg min klare rett til å ha en velfylt sminkepung. Det typiske kvinnestoffet er viktig for både leserne våre og meg, og derfor skal vi selvsagt fortsette med det.

– Dere har en merkevare med 145 år gamle røtter. Hvordan skal du som sjef sørge for at dere både ivaretar denne og skor dere for fremtiden?

– Tenk om jeg hadde fasiten på det, gitt. Vi må i hvert fall sørge for å være oppdatert og vite hva som betyr noe i folks liv. Som leder må jeg løfte blikket for å forstå hva folk der ute er opptatt av. Hva snakker de om? Hva skriver de om i sosiale medier? Og så må vi trekke det inn i vårt KK-univers. KK er «the grand old lady» i magasinbransjen, så jeg har stor respekt for å ivareta merkevaren samtidig som vi ser fremover.

– Du har lang erfaring fra mediebransjen, er det noen hendelser du gjerne skulle vært foruten?

– Sikkert mange, men jeg er livredd for å gjøre feil og bruker mye tid på å sjekke ting for ikke å havne i kjipe situasjoner. Angsten for å tråkke feil etisk sitter dypt. For en stund tilbake ble jeg felt i Pressens Faglige Utvalg for mangel på tilsvar og for identifisering. Den kloen i magen vil jeg helst ikke kjenne på flere ganger. Sett i et større perspektiv, så var det mye lærdom i det, og sjansen er minimal for at jeg gjør en slik blunder igjen. Jeg hadde heldigvis en sjef som var stødig og støttende da det skjedde, og det betydde mye.

– Hvilke egenskaper mener du en god leder bør ha?

– Jeg har jobbet for ulike ledere som alle har hatt egenskaper jeg verdsetter. Nå er sjefen min tydelig og åpen, mens andre sjefer har vært visjonære, uredde, lyttende og inkluderende. Dette er egenskaper jeg mener er nyttige i godt lederskap. En dyktig leder bør være en stødig bærebjelke i bedriften.

– Er det noen lederegenskaper du mangler som du gjerne skulle hatt?

– Jeg vil snu på det, for en god leder bør kunne anerkjenne at han eller hun ikke er et supermenneske. Jeg er for eksempel ingen tallsnekker, det er absolutt ikke min styrke. Derfor har jeg sørget for å bli god venn med controllerne, og er tydelig på at de må hjelpe meg når budsjettet skal settes. Ingen kan være best i alt, og man trenger ikke gå rundt og være superwoman hver eneste dag, for vi har ulike kvaliteter.

– Hva er dine beste kvaliteter som leder?

– Jeg er åpen og tillitsfull, og etter flere år som lærer ligger pedagogikken i ryggraden. Mange sjefer kunne med fordel være litt mer pedagogiske. Det dukker selvsagt opp ting som gjør at jeg må si at nok er nok, men da forsøker jeg å gjøre det med respekt. Det er kanskje også en av årsakene til at vi har et lavt konfliktnivå hos oss. Man kommer lenger med gulrot enn pisk, og ofte handler det om at de ansatte vil bli hørt og respektert.(Vilkår)

Var lei nedbemanning. Startet for seg selv
Bjørnar Bråthen (52) og Eva Bråthen (52) jobbet i henholdsvis DNB og i SAS. De var lei stadige nedbemanningsprosesser.
03:51 Min
Publisert: